Общината дава гратисчиите на съдебен изпълнител

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2014 в 14:59 1853 13

Столична община дава нередовните пътници на съдия-изпълнители

Гратисчиите в градския транспорт ще бъдат давани на частен съдебен изпълнител и заплатите им ще бъдат запорирани.

Новата мярка на Столична община в борбата с нередовните пътници вече е приложена на няколко постоянни нарушители, съобщава БНТ.

Това са хора, пътували в градския транспорт без билет, които не са си платили глобата от 20 лева и са отказали да си платят наказателния фиш до 100 лева.

До изземване на имущество на длъжниците няма да се стига.

През последните три месеца са хванати 4600 гратисчии в градския транспорт, а наказателните постановления са почти за половината от тях. Близо 30 са най-фрапиращите случаи на хора с по 10-15 наказателни акта. Честитките се получават на реалния, а не на адреса по лична карта.

Ако длъжниците не си платят глобите, може да се окажат със запорирана заплата или подсъдими. Освен това при изпълнително дело те са длъжни да поемат всички разходи като такси на частния съдебен изпълнител и разноски за куриери. Така дължимите суми нарастват значително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2014 в 18:10

Според мен глобите като цяло дори са малко. Аз почти не съм плащала глоби в живота си, а ако се случвало, то със сигурност е било от разсеяност, за която никой не ми е виновен. Не изключвам вариантите за малоумни глоби, но голям процент от хората смятат, че те са много над идеята да плащат, когато не са прави.
Докато мислим, че държавата трябва да ни купува билети, няма да се подобри градският. В последните години се радваме на метро, на нови тролеи, има и нови автобуси. Това, което бих изкритикувала са високите цени на месечните карти и пенсионерските карти.
Иначе ако си вземеш 10 талона, билетът ти излиза 0,80лв. Не е недостижима цена!

04.02 2014 в 20:28

Тези санкции говорят че ще има ново повишаване на цените на билетите. Държавата може да превозва пътниците в градския транспорт безплатно, това няма да и навреди много. Но понеже няма държава, а сбирщина от апаши, затова се чудят как да тормозят бедния данъкоплатец.

03.02 2014 в 13:22

Това за наказанията важи ли за по-стари случаи или само за новите?

02.02 2014 в 19:01

Г-жо М.Николова,като сте толко съвестна плащайте всяка глоба,която столична община измисля.Когато паякът дойде и вдигне колата на съседа ви излезте и платете.За това тази държава измисля всевъзможни глоби,защото знае че има таива като вас.

02.02 2014 в 18:55

И какво,пак само българите ще бъдат съдени,защото циганите ЕС ги учи,че са дискриминирани.А аз пак ще пътувам гратис,защото умирам от студ като се кача в автобуса,защото на шофьора все му е в неправилния крачол и защото 1лев е много.

02.02 2014 в 17:38

Ау, че се разтреперих. И тия ми ти ЧСИ-та понеже има от къде да вземат "реалните" адреси на глобените. То разходите за всички тия упражнения (запор на заплатите - хаха) са повече от евентуалната печалба. Поредното плашене на гаргите като това за нерегистрираните автомобили в общината (всяка година се прави връзка с базата на КАТ ша знайш).

02.02 2014 в 16:40

Време беше да се предприемат някакви мерки. Никога не съм разбирала наглите пътници, които почват да спорят с контролата, ползвайки най-малоумните аргументи защо са без билет. Пътуваш без билет, следователно си плащаш глобата, по-логично нещо няма. Билетите са на достъпни цени и ако искаме да се возим в по-хубав градски транспорт, трябва най-малкото да си плащаме символичната такса за тях.
И не само ромите са редовни гратисджии в градския и това всички го знаем. Тъй че в този случай не важи като основен аргумент против въведените мерки.

02.02 2014 в 15:49

аз предлагам да ни дават на съдия изпънител още като се раждаме.........за по-сигурно.

02.02 2014 в 15:42

Това не важи за бай мангау, нали? ;)

02.02 2014 в 15:34

А цигани има ли сред тях?