Обсъждат вдигането на данъците в София

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2019 в 09:56 2053 1

Снимка Александра Маркарян/Архив

Пето поредно извънредно заседание за годината ще проведе днес Столичният общински съвет. Включени са шест точки в дневния ред. Сред тях са предложения за увеличение на местните данъци и такси.

Както вече беше обявено общината иска да се вдигне данъкът на автомобилите със стандарт между Евро 1 и Евро 4. Целта е да се се повлияе на замърсяването на въздуха в столицата. Предвижда се поскъпване с между 4 и 7 лв., до 30 или 40 лв.

От местната управа лансираха аргумента, че повече хора могат да оставят старите коли, за да карат по-екологични такива. От опозицията пък вече контрираха, че това ще удари по джоба на столичаните. БСП обявиха, че кметът Йорданка Фандъкова е обещала да не вдига данъците.

Предвижда се да се вдигне и налогът при сделки с недвижими имоти да се увеличи от 2.5 на 3%. Има идея да се въведе система за битовите отпадъци, която да е на принципа "замърсителят плаща".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1910

1

Georgi Gracata

30.12 2019 в 10:44

Данаците ще вдигнат,цената на водата,а може и пернишката неволя да ни стигне ама ние нали когато някой се дави в герана викаме ,че от там вода не пием.