Обновеният пазар на бул. Черни връх вече посреща клиенти

OFFNews 20 декември 2022 в 14:32 1023 0

Георги Георгиев

Снимка СОС

Председателят на СОС Георги Георгиев провери пазара на Черни връх

Председателят на СОС Георги Георгиев и председателят на комисията по икономика Николай Стойнев провериха реконструкцията на пазара в столичния район Лозенец на бул. „Черни връх“. Графикът се спазва, сергиите са нови, чисти и добре поддържани, констатираха те. 

След сигнал на граждани и подписка от работещите на пазара за окаяния вид на пространството, Столичният общински съвет прие решение площадката да бъде предоставена за стопанисване на „Пазари Запад“, да се изработи схема от главния архитект и дружеството да започне работа така, че жители на квартала да имат добро място за пазаруване и кът за отдих. Проектът предвижда 6 места за поставяне на павилиони и 8 броя маси за сергийна търговия. 

Състоянието на пазара беше изключително лошо, а елементите на покривната конструкция и части от електрическата инсталация представляваха опасност за преминаващите граждани, затова градският парламент разреши на „Пазари Запад“ да разходва 219 000 лв. собствени средства за реновирането на площадката.

Сега са премахнати част от съществуващите чадъри, подменена е ел. инсталацията и са монтирани модерни осветителни тела, асфалтирана е пазарната площадка, ремонтирана е покривната конструкция, изработени са 8 нови маси за сергийна търговия, оформено е малко площадно пространство с чешма и пейки за отдих.

„Идеята е обновеният пазар да се превърне в малък локален градски център, който да е притегателно място не само за живеещите в района, но и за жителите на съседните квартали. Пазарът да предлага не само възможност за закупуване на пресни плодове и зеленчуци, но и условия за пълноценно прекарване на свободното време, включително и с организирането на културни събития.“, сподели председателят на СОС Георги Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!