Облаци захлупват страната, започва захлаждане

OFFNews 14 март 2020 в 06:10 1657 0

Облаци захлупват страната, в Северна България и планинските райони ще вали дъжд. 

Температурите падат, максималните ще са между 12 и 17 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, над 2200 метра – от сняг, на по-ниска височина в Западна Стара планина, където валежите ще са по-значителни. Сутринта северозападният вятър ще отслабне, през деня ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9, а на 2000 метра – около 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Вечерта от север ще започнат превалявания от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен до силен от север-североизток; след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максимални температури между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Утре застудяването продължава. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг, но с понижението на температурите и на места в Северна България, и по високите котловини полета на Западна, дъждът ще премине в сняг.

Още през нощта срещу понеделник валежите ще спрат и през следващите дни до средата на седмицата ще бъде без валежи. В понеделник облачността от североизток ще се разкъса, но ще бъде сравнително студено. Вятърът ще остане от изток-североизток, но ще отслабне. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните от запад ще започнат да се повишават. Слънцето се връща във вторник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !