Облаци и дъжд в събота

OFFNews 12 март 2016 в 08:00 2954 0

Пред деня се очаква преобладаващо облачно време. Сутринта по-съществени разкъсвания на облачността ще има в Южна България.

До обяд няма да има почти никакви валежи, но в следобедните часове ще започнат превалявания, които ще обхванат по-голямата част от страната през нощта срещу неделя.

Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, максималните – между 10 и 15 градуса.

Предимно облачно ще е и над Черноморието, но там валежите са малко вероятни. Временни разкъсвания ще има над южните райони. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 9 и 12 градуса, температурата на морската вода – между 8 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините също ще е облачно, а по върховете и мъгливо. В сутрешните часове ще е без валежи, но следобед в планините от Западна България ще започнат слаби превалявания, предимно от сняг, като през нощта срещу неделя те ще се усилят. Първоначално от юг ще духа слаб вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови