Облачно, ветровито, с валежи! Освен това застудява

OFFNews 11 март 2023 в 00:27 2167 0

дъжд

Снимка Pexels

Дъждовно време.

През нощта ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Вятърът все още ще бъде от юг - до умерен, в Източна България и на места северно от планините временно силен. Минималните температури ще са високи, предимно между 7° и 12°, в София - около 7°, показва прогнозата за времето на НИМХ.

През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на деня и в югоизточните райони от страната. Ще бъде умерен, в Дунавската равнина, а през нощта срещу неделя в Североизточна България, силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на много места с валежи, главно в югоизточните райони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява. Към 14 часа температурите ще бъдат от 12°-13° в Северозападна България и Софийско до 20° в Горнотракийската низина, в София около 13°.

В планините ще духа умерен и силен западен, след обяд северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, където е възможно да прегърми. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен юг-югозападен вятър. Към края на деня вятърът ще се ориентира от запад, а през нощта срещу неделя от северозапад, по северното крайбрежие силен, и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови