Облачно, ветровито и с валежи ще е времето днес

OFFNews 15 февруари 2019 в 06:47 1213 0

Облачно ще е времето в последния работен ден за тази седмица, ще превалява слаб сняг. Североизточен вятър носи студен въздух. 

Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса. 

Край морето ще вали дъжд, силен вятър ще вдига вълни до 4 бала. Термометрите ще се качат до 6 градуса на брега и до 7 във водата. 

В планините ще е облачно и мъгливо, ще вали сняг, а вятърът ще създава условия за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 10 градуса.

Обилен снеговалеж и бурен вятър усложниха обстановката на прохода "Шипка" снощи. За час и половина на прохода, свързващ Южна със Северна България, натрупа 35 см снежна покривка, съобщи бТВ. Вятърът бе изключително силен, а на места мъглата беше с видимост до 5 метра. Усложнена е обстановката и от двете страни на прохода.

Валежите спират утре, но остава облачно. Слънцето ще се показва повече в западната част от страната, а температурите тръгват нагоре. Времето през почти цялата нова седмица ще е топло с дневни температури около и над 10 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови