Облачно, ще вали дъжд, а в планините - сняг

OFFNews 10 април 2023 в 06:20 1605 0

Днес на много места ще вали

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Днес на много места ще вали

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По-значителни разкъсвания на облачността ще има през деня над Северозападна България. На много места ще има слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг. Ще духа до умерен, в източните райони - и временно силен, североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 10° и 15°. В София минималната температура ще бъде около 3°, максималната - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен до силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На много места ще има слаби валежи от дъжд, над 1500 м - от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!