Ексклузивно Паралелното преброяване при 65%: Величие влиза в НС, ДПС са втори

Облачно с валежи, до минус 12 сутрин в края на седмицата

OFFNews 07 март 2022 в 06:17 999 0

Облачно с валежи от дъжд и сняг ще е времето днес. Ще духа северозападен вятър. 

Максималните темеператури ще са предимно между 2° и 7°, в София около 3 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, а на 2000 метра - около минус 7 градуса. 

Край морето също ще е облачно, през деня само на отделни места с превалявания от дъжд, сутринта в северните райони примесен със сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури на брега ще са 4-6°, а сред вълните от 3 бала - около 6 градуса.  

През по-голямата част от новата седмица ще бъде предимно облачно, временни разкъсвания на облачността ще има през втората половина от периода. Ще има валежи от сняг, ще са на места и предимно слаби, но във вторник в Родопската област все още ще са по-съществени като количество. Ще застудява с предимно североизточен вятър, който отначало ще бъде слаб до умерен, от средата на седмицата отново умерен, в четвъртък и петък по Черноморието и силен.

Минималните температури в по-голямата част от страната във вторник ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 1° и 6°, но постепенно ще се понижават и от четвъртък до края на седмицата в котловините и в Северна България, са възможни сутрешни температури до около минус 10° - минус 12°, а и дневните в отделни райони в четвъртък и петък ще остават малко под нулата. В края на седмицата вероятността за валежи намалява, североизточният вятър ще отслабне, а от запад ще започне затопляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Руските танкове - мутанти