Облачно с дъжд и вятър, до вечерта - сняг

OFFNews 27 февруари 2022 в 06:35 1173 0

Облачността ще се увеличава. Вятърът ще се усили, а на места в страната и ще превали, показва прогнозата на НИМХ. Жълт и оранжев код е обявен в страната за силен вятър. 

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Вятърът ще се усили, но ще е умерен, в източните райони до силен и с него ще нахлува студен въздух.

Ще бъде облачно. От югозапад ще започнат валежи, отначало от дъжд, но със застудяването бързо ще преминават в сняг. До вечерта ще завали и в североизточните райони от страната. Значителни по количество ще са валежите в Рило-Родопската област и в Западния, а вечерта и в Централния Предбалкан.

Максималните температури ще са от 2°-3° до 8°. През нощта срещу понеделник валежите в страната ще продължат, вече почти навсякъде от сняг, значителни в Източна България, Източните Родопи и в Централния Предбалкан. 

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в много райони интензивен. Ще духа силен изток-югоизточен вятър и ще има виелици. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Вечерта ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу понеделник по северното крайбрежие ще преминават и в сняг. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови