Облачно, мъгливо и до 15 градуса днес

OFFNews 08 декември 2022 в 00:27 796 0

Мъгливо
Днес времето ще е облачно и мъгливо.

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна, в равнините - с мъгла, която в западната част от Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, ще е трайна и на места там ще преръмява, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Над планинските и източните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Главно в Източна България ще духа слаб югозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 2°. Максималните ще са между 10° и 15°, в местата с трайна мъгла ще са по-ниски, в София - около 11° .

Над планините ще бъде предимно облачно, преди обяд - мъгливо и на места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови