Облачно и сухо време, затопляне от неделя

OFFNews 21 декември 2023 в 06:19 953 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Денят ще започне с облачно и мъгливо време на много места в страната. Ще духа северозападен вятър, който ще донесе студен въздух.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, в южните райони малко по-високи, а в София - около 5 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, а на 2000 метра - около минус 1. 

Северозападен вятър ще духа и край морето, в което ще се вдигат вълни до 3 бала. Сред тях и на брега термометрите ще се качат до 10 градуса. 

Утре ще е предимно облачно. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд, по-късно след обяд и вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета - дъжд и сняг. Вятърът ще е умерен до силен. Температурите ще останат без съществена промяна - минималните близки до 0°, а дневните в повечето места между 5° и 10°. В събота ще остане ветровито. На места, главно в Северна България, ще има още превалявания, от дъжд или дъжд и сняг. В неделя вятърът малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, в отделни райони до силен. Вероятността за валежи е много малка, облачността намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!