Облачно и студено време днес, ще вали и сняг

OFFNews 05 април 2023 в 06:13 1018 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Максималните температури ще са между 4° и 9°

Облачно и дъждовно ще е времето днес, по високите места ще вали сняг. Ще духа слаб до умерен вятър. 

Максималните температури ще са между 4° и 9°, в София около 4 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, преди обяд в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°, а на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Край морето също ще вали, вятърът ще е от северозапад. Термометрите ще се качат до 10 градуса и на брега, и сред вълните от 3-4 бала. 

В четвъртък и петък на отделни места в крайните южни и в планинските райони ще превали дъжд. В останалата част от страната ще е без валежи, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще са от минус 3° - минус 4° във високите полета в Западна България до 4°-5° в Югоизточна, а максималните - между 7° и 12 градуса.

В събота вятърът ще стихне, преди обяд ще преобладава слънчево време и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи. След обяд облачността ще се увеличи и до вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя ще духа слаб североизточен вятър. Ще бъде облачно, на отделни места в Западна и Южна България ще има и слаби превалявания. По-късно през деня валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите