Облачно и хладно с дъжд над Западна и Централна България

OFFNews 05 май 2023 в 00:30 777 0

Минувачи с чадъри под дъжда.

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Минувачи с чадъри под дъжда.

През нощта срещу 5 май облачността ще е значителна, слаби валежи от дъжд ще има на отделни места, главно в Южна България и Стара планина. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 8°.

През деня облачността ще се задържи по-значителна над Южна България и на отделни места, главно в западните и централните части ще превали слаб дъжд. След обяд е възможно и да прегърми. По-късно през деня от север-северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Ще духа слаб, през деня в източната половина на страната - умерен вятър от северната четвърт.

Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°.

В планините облачността ще се задържи значителна. Преди обяд ще е почти без валежи, след обяд на отделни места отново ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра - сняг, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието над северните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Над южните райони облачността ще се задържи значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен вятър от североизток, след обяд от север. Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 12°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще се понижава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 17 мин. и залязва в 20 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 12 мин.

Луната в София залязва в 5 ч. и 59 мин. и изгрява в 20 ч. и 29 мин. Фаза на луната: пълнолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови