Облачно и дъждовно от днес поне до края на седмицата

OFFNews 26 май 2021 в 06:15 1472 0

Облаци и валежи, на места интензивни с гръмотевици и възможни градушки, започват от днес. До обяд ще духа северозападен вятър, с който в страната ще нахлува студен въздух. 

Максималните температури ще са от около 20 градуса по морския бряг, до 30 в крайните югозападни райони, според прогнозата на НИМХ. 

Дъжд ще вали в планините след обяд, на места ще паднат значителни количества. На 1200 метра термометрите ще се качат до 19, а на 2000 метра до 12 градуса. 

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно висока облачност. След обяд на отделни места ще се развие и купеста. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 18-21 градуса, а на морската вода - до 18 градуса. Вълнението на морето ще е предимно 2 бала, като вечерта ще започне да се усилва. 

През следващите дни до края на тази и в началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. През първите дни от северозапад, а впоследствие от север и североизток ще продължи да прониква хладен въздух. Температурите бавно ще се понижават и в понеделник максималните ще са между 17° и 22°. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови