Облачно, дъждовно, очакват се градушки

OFFNews 31 май 2021 в 07:53 1291 0

Снимка pexels

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Ще има краткотрайни, на места интензивни и значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област - временно интензивни и значителни по количество. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови