Обявиха местата за ясли и градини в София, около 12 000 са свободните

OFFNews 16 март 2020 в 13:54 3823 1

Снимка Архив

Свободните места за прием в общинските детски градини, както и в самостоятелните детски ясли и подготвителните групи в училищата в София са обявени от днес.

Приемът ще е от септември на 2020 г. Свободните места са обявени на страницата в интернет на Информационната система за обслужване на детските заведения на територията на Столична община https://kg.sofia.bg/isodz/

Общият брой на свободните места е приблизително 12 000. За яслените групи свободните места са около 5100, за първа група – 4017, а останалите са за втора, трета и четвърта група в детските градини и подготвителните групи към училищата.

След обявяване на свободните места е необходимо родителите да направят нови кандидатури за участие на децата в първото класиране. То ще се проведе на 15 май 2020г. под граждански контрол. От днес до 11 май родителите ще имат възможност да актуализират информацията в профилите си, както и да пренареждат желаните от тях детски градини.

Столична община продължава строителството на нови детски градини. В момента се изграждат 9 детски градини. Те са в „Нови Искър“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Витоша“, „Илинден“. Извършва се и цялостно преизграждане на бивши етернитови сгради на детски градини в районите „Люлин“, „Искър“, „Красно село“, „Подуяне“ и „Изгрев“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4040

1

jovo

21.05 2020 в 22:54

Демографията е приоритет, обаче жалките пари да се вдигнат паритевтората за година от майчинството няма... За стадиони и кръчми има...няма пари за нови детски...обаче майките се стимулирали да се връщат на работа....а може да се случи и така , че даже да те приемат почти една година да стоиш в къщи безпдоходи , за да чакаш приема в детската. Да не говорим какво става като детето се добере до заветната детска. Нон стоп боледуване благодарение на комплексната работа на родителите, които пускат децата си болни, защото иначе ще ги изгонят от работа и хората от детските, които просто няма сак физически да облечат 30+ деца за да излязат от задушните стаи...и в тоя момент един Д е б и л предлага да падне ддс на памперсште. Егати проблема!