Обявиха конкурс за гвардейци

OFFNews Последна промяна на 26 март 2019 в 13:14 2801 0

Снимка Economic.bg

Министерството на отбраната обявява конкурс за 64 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част в София.

Обявени са 50 вакантни длъжности за „гвардеец“, 12 - за „ младши шофьор“ и по една вакантна длъжност за „редник, номер от разчет“ и „охранител“ .

Кандидатите за приемане на военна служба в състава на Националната гвардейска част трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 8 май 2019 г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене, като конкурсът ще се проведе на 29 и 30 май 2019 година в Националната гвардейска част в София.

Конкурсът ще включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см - 185 см, изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м) и издръжливост (крос 1000 м). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Националната гвардейска част на адрес: https://www.guards-bg.com/index.php/news-archive/1023-obyava-za-provezhdane-na-konkurs-za-voinishki-dlazhnosti.

Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация по време на информационните борси в рамките на кампанията „Бъди войник“ и на единния национален телефон: 0700 20 407.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови