НЗОК ще дава лекарства и без презаверена през август рецептурна книжка

OFFNews Последна промяна на 13 август 2014 в 11:46 5713 1

Който не успее да презавери рецептурната си книжка до края на месеца, няма да изгуби правото си на лекарства, напълно или частично платени от НЗОК.

Това съобщиха от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса днес.

От НЗОК дават и следните указания на пациентите:

"Когато дойде датата да се вземе рецептата за следващата доза медикаменти, пациентът следва да отиде първо при личния си лекар да си вземе рецептата, а след това – в районната здравна каса по местоживеене, където ще си презавери книжката, и от там – в аптеката, да си получи лекарствата".

Няма никакво основание хората да се притесняват, че ще бъдат оставени без лечение, се казва още в прессъобщението на НЗОК.

От Касата съобщават още, че служители от Столичната здравноосигурителна каса ще работят извънредно с граждани през оставащите три съботи до края месец август във връзка с презаверката на рецептурните книжки на хронично болни пациенти.

Обслужването ще се извършва от 7.00 часа на едно гише, а от 8.00 часа ще работят 6 гишета.

И в Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) - Пловдив е създадена организация за извънредна работа. Служителите остават и след официалния край на работното време, работят и в събота и неделя, когато заверяват предварително събраните срещу даден уникален номер и дата книжки. Организацията по събирането на книжките се извършва от кметовете на общините в областта, които ги събират и връщат вече презаверените документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band