Quantcast

НЗОК натрупала 90 млн. лева дълг към болниците за 3 месеца

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2014 в 15:55 1356 2

Снимка Дарик

НЗОК дължи на болниците 90 млн. лева за три месеца, съобщи зам.-кметът на София и бивш началник на ВМА ген. Стоян Тонев пред Нова тв.

Той настоя да бъде извършена актуализация на бюджета на Касата, за да бъдат осигурени недостигащите средства.

На въпрос вярно ли е, че над 60% от болниците имат запорирани от доставчици сметки той отговори: „Това е вярно, но това са различни фирми. Да кажем болницата има приход от здравната каса на 5 милиона. От тези 5 милиона няколко фирми са запорирали около 3 милиона и на болницата й остават 2 милиона“. 

Тези 3.5 милиарда лева, които държавата ще даде, за да стабилизира банковата система, са точно всички пари, които отиват за здравеопазване за 1 година, каза още ген. Тонев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2014 в 19:08

Г-н Генерал, за последните 5 години парите за здраве са се увеличили 2 пъти. И какво от това, все не достигат, не че здравеопазването е станало по добро, може би напротив. Единствено определени доктори, и то не малко, станаха много богати българи. И колко пари трябват още за де се оправи системата? Безкрай, защото освен за правилно управление тук става дума и за безцеремонно крадене и корпоративни интереси. Така че не само касата дължи нещо, но и докторското съсловие на обикновеният българин. И не случайно никой не дава рецепта как да се оправи системата. Защото става дума за много интереси и пари.

12.07 2014 в 17:58

Првителството си отива.... Та краднат като за последно всички "схемаджии" по веригата.