НСО забрани дроновете при честванията на Гергьовден

OFFNews 03 май 2023 в 16:42 1281 1

НСО

Снимка Архив

Служители на НСО ще проверяват за оръжия и твърди предмети.

Националната служба за охрана предприема мерки за сигурност в София на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. От 08:30 часа до 12:30 часа е забранено използването на дронове в радиус от 1000 м от зоната за сигурност.

От 10.00 часа на пл. "Княз Александър I" в столицата ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, след което ще се проведе тържествен парад.

Достъп на гражданите до зоната на събитието ще бъде осигуряван от 08.30 часа през пет пункта за проверка, организирани както следва:

при ул. „Съборна“ и ул. „Княз Александър I“;

при ул. „Съборна“ и ул. „Леге“;

на ул. „Дякон Игнатий“ и ул. „Аксаков“ (срещу Българската банка за развитие);

при югозападния ъгъл на сградата на Народното събрание (откъм пл. „Независимост“);

при ул. „Георги Бенковски“ и бул. „Цар Освободител“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван, съобщават от НСО.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика