НСА с 3 нови специалности, ще обучава и треньори по боулинг

OFFNews 07 март 2018 в 12:07 4165 0

Националната спортна академия "Васил Левски" започна кандидатстудентската си кампания.

64 са видовете спорт, в които висшето училище ще обучава треньори през учебната 2018/2019 г. Скокове във вода, триатлон и боулинг са трите нови специалности.

Размерът на таксите за обучение се запазва, уточниха от висшето училище. Предстои таксите да бъдат утвърдени от Министерския съвет по предложение на съответния университет, който в случая не е предложил увеличението им.

Освен треньор по вид спорт, НСА предлага професионални квалификации, сред които спортен аниматор, спортен мениджър, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по адаптирана физическа активност, треньор по кондиционна подготовка, спортен коментатор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт.

Дипломите от НСА се признават навсякъде по света, а 80% от завършилите се реализират в своята специалност, уверяват от "Васил Левски".

Кандидат-студентите имат право на избор при балообразуването. Те могат да предпочетат оценката от матура или да държат изпит в Академията, за да постигнат по-висок резултат. Детайлна информация и справочник за кандидат-студенти са публикувани на сайта на НСА.

Академията успя изцяло да изпълни план-приема си за миналата кампания. Тя е лидер в професионално направление "Спорт" сред българските университети.

Отличната материална база от открити и закрити спортни съоръжения, три планински и една морска учебна база, както и високата квалификация на преподавателите, сред които олимпийски, световни и европейски шампиони, превръщат НСА в уникално висше училище не само за България, но и в региона, пишат от НСА в съобщението си до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков