Новото разписание на влаковете в сила от 13-и декември

OFFNews 11 декември 2015 в 15:30 4685 0

Снимка Архив

От неделя (13 декември) влиза в сила новият график за движение на влаковете на БДЖ, съобщават от железницата.

В новата транспортна схема е заложено пускането на допълнителни влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната.

С влизането в сила на новото разписание, ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Белград, в състава, на които ще се движат и директни спални вагони между София и Москва през Будапеща – Братислава – Варшава – Минск. През летния сезон в състава на тези влакове ще пътува вагон между Минск и Варна, а московските вагони ще се движат до Варна и Бургас, както и в обратната посока.

Два международни влака с ново разписание ще пътуват между София и Будапеща, които ще преминават през Румъния по моста „Нова Европа”. За тях съвместно с унгарските железници е договорена специална оферта за пътниците, чрез която желаещите да пътуват с тези влакове ще могат да ползват преференциални цени при предварително закупуване на билет.

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на два допълнителни бързи влака със задължителна резервация, които ще пътуват между София и Русе.

С новия График за движение на влаковете ще бъде възстановена директната връзка между Пловдив и Димитровград, като след приключилите ремонтни дейности в региона вече няма да се налага пътниците да се прекачват на гара Първомай.

Допълнителни влакове ще пътуват и по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище.

През летния сезон в новото разписание е предвидено да се движат и два бързи влака със задължителна резервация между София и Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови