Новите националисти на свой ред искат забрана на Хелзинкския комитет

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2013 в 18:18 6331 34

Симеон Костадинов Снимка: Нова тв
Симеон Костадинов Снимка: Нова тв

 

„Националистическа партия на България” на свой ред ще поискат забраната на Българския хелзинкски комитет в отговор на изявлението на правозащитната организация, че ще сезира прокуратурата за учредяването на партията, с мотив, че е противозаконна и дели хората по етнически и други белези.

„БХК са професионални клеветници и доносници. Мисията им е да преследват национално мислещи хора. С тази цел са създадени”, заяви Симеон Костадинов, един от учредителите на новата „Националистическа партия на България” пред „Нова телевизия“.

„Сигналът е абсурден, има неверни неща”, заяви Костадинов. „Индиректно ни се приписват нападенията през последните седмици, което е набеждаване. Някои от тях ще си имат проблеми. По всички тези случаи се води досъдебни разследвания, но няма никаква връзка с нас”.

Днес в София се проведе гражданско шествие „Внимание! Фашизъм“, организирано по повод зачестилите нападения над чужденци в столицата и учредяването на новата националистическа партия. Около 300 души се включиха в демонстрацията срещу ксенофобията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2014 в 12:57

Не мога да ги понасям тия БХК. Това е наистина туморно образование. Изобщо нищо общо с българската действиетелност няма. Че разни националисти залитат към омраза към различни, че наистина има пияндури и вандали, които тормозят особено чужденци, това е така. НО ВМРО нямат с това НИЩО ОБЩО. Обаче понеже от БХК са им дали една философия и листа, кого трябва да защитават, как и срещу кого и сега усвояват пари. Мръсници мръсни. Само поляризират обществото и го разделят. Не ги е срам. Да се махат, не ги искаме тук ! Има други организации, по-малки и наистина идващи от гражданското общество, които могат много по-ефективно да поемат темите за правата на човека. Някакви псевдоакадемици, дето с нищо не са извстни извън БХК са се събрали там и са се провъзгласили за...всъщност какво ?! Корелатив за честност и толерантност, уста на малцинствата ?! Истината е, че те изразяват просто едно мнение, нищо повече, но се държат, все едно са майка Тереза и Върховен Съд в едно. Да ви няма, къш.

18.11 2013 в 17:39

Ами погледни го балкански и се опитай да си го докараш уреда до работно положение - ако успееш бутилка Гленфидих от мене...

18.11 2013 в 17:38

Значи балканче фактически хората от юдейското вероизповедание също сме обрязани. Също така фактически ние с мюсюлманите не сме в много топли отношения. Аз се случи да бях в казармата по време кога паднаха споразуменията от Осло - мислиш ли, че тая особено топли чувства към нашите скъпи семитски братовчеди с мюсюлманско вероизповедание? Но има друго - тука се тупат некви дебили у гърдите и тормозят някакви хорица - същите като тях дето са живяли примерно в сирийските Обеля или Люлин. А такива аз хич не ги обичам дето се правят на много отворени...

18.11 2013 в 17:33

Ти да не мислиш, че некой им цепи басма на ония малоумници, ако да са евреи? Ходи плесни некой фалаш зад врата пък гледай кво става... те куките както раздават шамари на пингвините (ултраортодоксалните) дваж по охотно пердашат и пишман националистите. А ционизъм ако не знаеш е точно идеята евреите да си се съберат в държава. Както и да е, навсякъде национализма ми се е виждал доста крива идея и нямам нищо против хората да си мътят главите с нея стига да не ходят да нападат други хора щото нещо си там... Между другото в Израел когато Хана Аренд е издала баналността на злото се е вдигнал ебаси воя. Не им харесала идеята, че може да не си лош човек и да правиш лоши неща щото си послушко и държавата те е накарал.а то е просто - който си пада по тоталитаризъм е дебил. ама аз се отплеснах малко де.

18.11 2013 в 17:27

Що бе, не става ли вече?

18.11 2013 в 17:25

Лорде, голям го вадиш, ама като ви напънат резняците ще те видим.

18.11 2013 в 17:20

Лорде, еврейският национализъм/ ционизъм лош ли е?

18.11 2013 в 17:16

Минко, образовай се!

18.11 2013 в 15:41

Вместо да убиваш бегай до джамията за да вземеш двама трима негри у вас.
Тогава може и доволна да останеш...

18.11 2013 в 11:20

Я помисли малко ? Кога са се борили точно срещу комунизма, като точно Хитлер е дошъл на власт с помоща на Сталин по парийна линия (национал-социалистическа партия).
Просто хитлер е избързал преди сталин да го удари