Новият връх на безумието на бг ватенките: Ужас, ще събарят Шипка!

Светослав Метанов 10 януари 2024 в 19:11 17788 11

Шипка

Снимка БГНЕС

Паметникът на Шипка.

"Безродниците искат да съборят и Шипка!", "Национални предатели - няма да ви позволим!", "Да прекратим поругаването на паметниците на нашите освободители". Публикации в този дух напълниха социалните мрежи през последните дни.

Коментарите са по повод "новината", че соросоидите - либералните екстремисти - антибългарите сега са решили да съборят паметника на връх Шипка и да затрият спомена за това че Русия ни е освободила от петвековно робство.

"Тонът за песен" отново бе подаден от пропутинската партия Възраждане и лидера ѝ Костадин Костадинов.

Преди пет дни човекът с многото къси прякори публикува видео в Ютюб канала си, чието заглавие е "Трябва да защитим паметника на СВОБОДАТА". И, както обикновено за стилистиката на "копейките" е пълно с откровени лъжи, инсинуации и манипулации в услуга на Кремъл.

Ето някои от неговите послания по повод новината, че паметникът на връх Шипка ще бъде ремонтиран в продължение на три години:

"Свободата не може да има паметник в България. В България може да има паметник на робството, но не и на свободата. Той трябва да бъде скрит, трябва да бъде унищожен, трябва да бъде демонтиран."

"Достъпът до паметника щял да бъде ограничен като дори не е ясно дали ще могат да се проведат там традиционните чествания за националния празник 3-и март и през август за годишнината от Шипченската епопея."

"Целта е да няма празненства там. Защото от години Шипка се превърна в една манифестация на антиправителствени чувства, на антиамеикански и антинатовски чувства, а също така и на проруски и пробългарски чувства."

"Властта на престъпната коалиция ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ иска да унищожи символа на българската свобода - паметника на Шипка."

"Не бих се учудил, ако докато реставрират паметника, той вземе, че "падне". Нали видяхте как започнаха да правят реставрацията на Паметника на съветската армия - нарязаха го с флекс по най-изродския и варварски начин."

Въпросното видео е масово споделяно сред феновете на Възраждане в Ютюб и социалните мрежи, а коментарите са напълно очаквани. Ето някои от тях:

А Костадинов продължи в същия дух, вкарвайки и актуалното събаряне на паметника на Граф Игнатиев във Варна.

Според версията на Костадинов, партията му и знайни и незнайни фейсбук клакьори и тролове, пред паметника Шипка вече била опъната ограда, чиято цел била да се спрат хората, които искат да отдадат почит пред загиналите за свободата на България.

А каква е истината?

Истината, разбира се, няма общо с никое от твърденията на българските путинисти!

Никой и никога не е искал да загражда, демонтира, събаря, взривява или премества паметника на връх Свети Никола. Подробно го обясни и д-р Чавдар Ангелов, директор на музея „Шипка-Бузлуджа“.

Също така опашата "възрожденска" лъжа е, че пред паметника за 3-и март ще има строителна ограда.

Реставрацията на паметника по това време няма да е започнала. Иначе и сега има малка ограда пред самия монумент, която си стои там още от 2020 г., защото паметникът е опасен и се нуждае от ремонт. Въпросните прегради по никакъв начин не попречиха да се отбележи Освобождението предишните три години. И сега няма да пречат.

А паметникът наистина се нуждае от поправка и това не е от днес и вчера, а от години.

Така че изводът е съвсем ясен - Костадинов и партия Възраждане отново манипулират лековерните си следовници в интерес на Путин, Кремъл и Русия.

Този документ (или друг продукт) е създаден в рамките на инициатива „Информация срещу дезинформацията“ , финансирана от Европейския съюз и фондация „Институт Отворено общество – София“ (ИООС). Изразените възгледи и мнения са единствено на авторите и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA) или на ИООС. Нито Европейският съюз, нито EACEA, нито ИООС могат да бъдат държани отговорни за тях.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

12

Moirae

11.01 2024 в 12:23

Един успешно излъган човек трудно признава и пред себе си и пред другите, че е излъган. Затова имат изродено съзнание и изпадат в такива крайности на безумието.

135

11

Far Rider

11.01 2024 в 09:58

Медиите повтарят глупостите на Късопишкин, но никой не написа, че въпреки лаенето срещу Европа на 4 декември той беше на сборището на неофашистките партии в Милано организирано от Лега Норд!
https://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2023/12/03/da-bardella-a-wilders-i-sovranisti-amici-della-lega_2ac29b50-41 91-4fd7-996b-0a578980e6e1.html

615

10

швейк

10.01 2024 в 23:19

Удобно пропускат да споменат причните, поради които се налага да се стига до тази епопея... Ватниците са били толкова пияни, че 2 дена не могат да съберат достатъчно трезви за да идат до Шипка.

2159

9

Kilca

10.01 2024 в 22:44

Костя Късопишкин полива с кремълска пропаганда

1000

7

1952

10.01 2024 в 20:53

Да не забравяме украинското участие. Най-значимо, паметно и съдбоносно то е в битката при Шипченския проход. В отбраната му там участват легендарните 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, пет български опълченски дружини и няколко други малки военни части под общото командване на ген. Николай Столетов.

2099

6

Mateevk

10.01 2024 в 20:33

"Опълченците на Шипка" е последната 12-та ода в "Епопея на забравените". В нея Вазов възпя подвига на опълченците, които заедно с руските отряди, направиха възможно освобождението на България. Останалите 11 оди са посветени на велики български личности и събития, предхождащи шипченската епопея. Епопеята е възхвала и прослава на българския дух и стремеж към свобода! Това обаче не попречи на русофилски нищожества да посегнат и на Вазов, представяйки го за един тях, а Епопеята като израз на неговите русофилски чувства. Да се опитат да напъхат Вазов в русофилска рамка е най-голямото падение на тези хора.

345

5

Джендо Джедев

10.01 2024 в 20:30

Интересно колко от тия биха дали пари за ремонта на паметника...

1000

4

Един друг

10.01 2024 в 20:29

Вдигат врява, защото почнаха да залязва.

850

3

pr07ecH70r

10.01 2024 в 20:25

Какво друго да очакваш от путиновият Срамен Косъм и от ИЗРОжденците с общо айкю = 5?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика