Нови буферни паркинги на Витоша, СОС ще подкрепя ремонта на съоръженията в парка

OFFNews 13 декември 2018 в 21:17 2364 1

Временната комисия по проблемите на Витоша към СОС прие декларация, предложена от общинския съветник Карлос Контрера, с която подкрепя Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на Природен парк Витоша, съобщиха от Столична община. 

Декларацията ще бъде внесена в СОС, целта е да се започне подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София – 2024“. 

Комисията обсъди 33 места – общинска собственост, на които да бъдат обособени, с минимални средства и намеси в природата, буферни паркинги при подходите и най-близките спирки на градския транспорт. 

По настояване на председателя Елен Герджиков и общинския съветник Анатоли Илиев, се рехабилитираха пътищата: Княжево - Златните мостове, Златните мостове - Момина скала, Златните мостове – Кумата. Ремонтиран е и заслона на „Бай Кръстьо“.
На последната спирка на автобусна линия 66 при местността Морените са поставени нови спирки – с навес, пейки и парапет за улесняване на пътниците при качването.

Днес пристигнаха шест от десетте нови автобуса, които бяха специално закупени да обслужват линиите към Витоша. Останалите четири се очаква да пристигнат до дни, като най-късно от 22-и декември всички десет автобуса ще бъдат пуснати в експлоатация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови