Новаторско решение за трансформация на бизнес модела донесе награда на A Data Pro в Наградите за иновации 2019 на SIIA

OFFNews 18 март 2019 в 11:32 852 0

Иновативен проект със световен потенциал за решаване на някои от най-големите проблеми в B2B медийната и информационна индустрия донесе поредното голямо отличие за българската компания A Data Pro.

Фирмата е сред десетте победители в Наградите за иновации Connectiv Innovation Awards 2019 на международната Асоциация на софтуерната и информационната индустрия (SIIA) и се нарежда сред значими имена като EnsembleIQ, C&EN, WATT Global Media, Northstar Travel Group, Reputation Institute, Hanley Wood, Education Week и Imagination.

Иновативният „human-in-the-loop” подход на A Data Pro е победител в категорията „Retooling Your Business Model” и е изграден около трансформацията на бизнес модела на компанията от „аутсорсинг“ към пълния комплект услуги за бизнес и медийно разузнаване чрез съчетаването на изкуствения интелект с експертните качества на своите служители. В същата категория има само още един победител – Reputation Institute, като A Data Pro е единствената българска компания, която получава престижното отличие в конкурса.

„Наградата е признание за креативността и уменията на целия ни екип“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro. „Синтезът между човек и машина е това, което дефинира преобразения бизнес модел на А Data Pro. Компанията съчета знанията на нашите анализатори с напредналите възможности на технологиите за машинно обучение, създавайки неразделно цяло — изкуствен интелект, по-мощен от всичко, което сме правили досега.”

Наградите Connectiv Innovation Awards отличават новаторски решения на най-големите проблеми, пред които е изправена B2B медийната и информационна индустрия. Конкурсът включва общо пет категории: „Трансформиране на бизнес модели“, „Преобразуване на културата на работното място“, „Привличане на екосистемни партньори“, „Осигуряване на динамично клиентско преживяване“, и „Създаване на нов поток от приходи“.

Десетте победители ще се състезават и за наградата „Най-иновативна кандидатура за годината“ на 16 май в Чарлстън, САЩ, по време на Connectiv Executive Summit, когато всеки победител ще има възможност с кратка презентация да спечели гласовете на публиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови