Новата офис сграда на SAP в България, SAP Center Sofia, официално отвори врати

Гости от ръководството на софтуерния гигант SAP срязаха лентата за откриването на SAP Center Sofia по време на официална церемония

OFFNews 03 октомври 2023 в 10:06 8998 0

Снимка

SAP Center Sofia, новата офис сграда на SAP в България с повече от 1000 работни места отвори врати. Официалната церемония по откриването събра гости от ръководството, служители, клиенти и партньори на компанията.

Сградата с местоположение в Промишлена зона Хладилника е една от малкото сгради, изцяло притежавани от компанията на глобално ниво и е доказателство за дългосрочната инвестиция на SAP в българския развоен център. Пространствата са обзаведени с най-съвременно оборудване, за да осигурят комфорта и благополучието на служителите, и са проектирани в унисон с глобалната политика за гъвкава работа на компанията с цел да подпомагат разработването на иновативни продукти.

Гости от ръководството на компанията, служители, клиенти и партньори присъстваха на oфициалната церемония по откриването. Акцент в събитието беше присъствието на Юрген Мюлер, главен технологичен директор и член на изпълнителния съвет на компанията, който сподели: “За мен беше удоволствие да посетя България и да съм част от този важен ден за колегите ни тук. Техническата експертиза, енергията на местните екипи и апетитът за иновации се усещаха в атмосферата на събитието. Вярвам, че новата сграда не само ще предостави на колегите едно модерно работно пространство и възможности за различни начини на работа, срещи и колаборация, но и с отворения си дизайн ще стимулира работата върху нови технологии и иновации“.

„Щастливи сме, че успешно реализирахме този дългогодишен проект. Сградата затвърждава стратегическата позиция на българската локация в глобалната компания SAP и ще създаде нови възможности за сътрудничество и обмен на идеи между нашите екипи. Очакваме новото работно пространство да подпомага и задълбочаването на партньорствата ни с университети, стартъпи и представители на технологичната екосистема в София, както и да отговори на амбициите ни за дългосрочен ръст“, допълни Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Лидерът в областта на бизнес приложенията SAP е с представителство в България от 2000 г. Днес в българския развоен център, SAP Labs България, са назначени над 1400 професионалисти, като над 90% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии. SAP Labs България има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Business Technology Platform.

Повече за компанията можете да откриете на нейния официален сайт: https://www.sap.com, както и на страницата на SAP Labs България във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови