Нова е-услуга на НОИ позволява онлайн справки от статистически данни

OFFNews Последна промяна на 28 март 2017 в 12:22 3854 2

За улеснение на потребителите Националният осигурителен институт (НОИ) предоставя нова електронна услуга „Генериране на динамични справки върху статистически данни“, която е достъпна на интернет страницата на института (www.nssi.bg) в рубрика НОИ/Статистика/Онлайн статистически справки.

Услугата дава възможност на клиентите за непосредствен достъп до наличните статистически бази данни на НОИ, откъдето те лесно могат да извличат нужната им информация по зададени от тях критерии. Лицата ще могат сами да заявяват справки като определят параметрите на съдържащата се в тях статистическа информация.

Засега новата услуга предоставя достъп до статистическата информация за пенсиите, изплащани от Държавното обществено осигуряване (ДОО). От тази база потребителите могат за генерират справки както за броя на пенсионерите, така и за средните основни месечни размери на пенсиите в различи разрези. Данните за пенсиите може да се групират по териториално поделение на НОИ, пол, лични/наследствени пенсии, и/или вид на пенсията и за определени възрасти или групи месечни размери на пенсионните плащания. Времевият период обхваща статистическите данни за годините след 2009 г., като включва и последния месец на текущата година, за който има налични такива.

Предстои услугата да бъде допълнена и с възможност за онлайн справки за изплащаните от ДОО обезщетения.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

2

Hissarion

28.03 2017 в 14:16

Звучи като поредната скъпоструваща система, която не работи. И към момента не работи.

11714

1

OTBPAT

28.03 2017 в 12:30

The following error was encountered while trying to retrieve the URL: http://twah.nssi.bg/ElServiceStatData/

Unable to determine IP address from host name "twah.nssi.bg"


Може би скоро?