Нов случай на починал след прехвърляне между болници в Пловдив

OFFNews 20 ноември 2020 в 11:41 3318 1

Възрастен мъж загуби живота си в УМБАЛ „Св. Георги“ след прехвърляне между болници. За случая разказа дъщеря му Диана Финч пред bTV.

Диана работи като медицинска сестра във Великобритания от години. Тя твърди, че баща й бил прехвърлян в няколко болници, включително и частна, и дълго не е бил приеман, защото нямал PCR тест.

"Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. Свързват се с лекар, който отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус", разказва жената.

Диана казва, че баща й бил в много тежко състояние и не можел да диша. Накрая бил приет в инфекциозно отделение, след като бил прегледан набързо в частна болница. Поставен бил на кислородна терапия.

"След дълго чакане по коридорите е приет, два-три дни на лечение с кислород, майка ми си прави тест на другия ден и е положителен", споделя жената.

"Майка ми се лекува вкъщи, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика много пъти лекар, сестра, санитар, да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген в сградата нямало, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в УМБАЛ „Св. Георги“, никой не обясни защо го местят“, каза още медицинската сестра.

По думите й в Лондон такова нещо не може да се случи – да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да прави тест другаде.

Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

След запознаване със случая областният управител на Пловдив Дани Каназирева е поела ангажимент да бъде извършена проверка. Прокуратурата и здравните власти проверяват и обстоятелствата около смъртта на двама мъже, оставени на стълбите на същата болница преди дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!