Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нов рунд между Столична община и собствениците на Капитолия: И мотори се появиха през нощта, за да пречат на премахването (галерия)

Съдът е спрял в последния момент изпълнението на своето решение. От Столичната община обжалваме, заяви кметът Йорданка Фандъкова

OFFNews 08 юни 2022 в 08:33 2

Премахването на Капитолия от Борисовата градина

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Премахването на Капитолия от Борисовата градина

Битката на Столична община и собствениците на автокъща "Капитолия" за Борисовата градина продължава. Автомобилите, които вчера бяха преместени, за да не пречат на премахването на незаконното строителство, през нощта отново са паркирани на старите места, появили са се и мотори. В същото време цялата автокъща е в отпуск. 

Ще върнем парка на софиянци, никой не е над закона, категоричен бе председателят на СОС Георги Георгиев пред БНТ тази сутрин. 

Имаме съдебно решение, което потвърди премахването на незаконното строителство. Оттук започна един фарс, но Столичната община ще изпълни своето задължение, заяви той. Вчера са били преместени 16 коли само в рамките на имота, като возилата са без регистрационни номера.

"Това, което виждаме, е, че чудото продължава. В автокъщата, която е в годишен отпуск, някакви незнайни сили са успели да върнат автомобилите. Има вече и мотоциклети. Тротинетки липсват само тук и детски колички", заяви Георгиев. Той определи случващото се като безобразие. Ще проведем докрай тази битка, с всички законови способи, коментира Георгиев и благодари за съдействието на СДВР. 

Съдът е спрял в последния момент изпълнението за премахването на незаконни обекти на автокъща в Борисовата градина. От Столичната община ще обжалват това решение, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. 

"За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира. Вчера имаше интересен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда с искане за спиране на изпълнението. Няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, е взел решение да спре това премахване. Така че очевидно ще играем на котка и мишка, заяви Йорданка Фандъкова. 

Главният архитект на София Здравко Здравков допълни: "Виждам решение за защита на автомобили, а не на гражданите. Можело да завали градушка и да наруши целостта им. Преди три месеца, когато съдът реши за премахване, не прецени ли, че ще има студове и ледени валежи?! Чакаме Върховният административен съд, за да си довършим работата". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

08.06 2022 в 13:11

Учителката по руски Корданка избрана с 98% от ромите тупа топка

14469

1

случайно прочетох

08.06 2022 в 11:34

Дрън, дрън....
Още вчера трябваше да започнат събарянето на постройката и да поставят охрана, а не днес да се правят на изненадани!!!
 
X

Подкастът на OFFNews