Нов път ще свързва летище София с Околовръстното

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2020 в 11:54 16869 3

Бъдещ булевард да свързва Терминал 2 на летище София и Софийски околовръстен път, обсъжда Столична община. 

Директната връзка от кръстовището на ул. „Продан Таракчиев“ в район „Искър“- бул „Брюксел“ до пътен надлез  "Кривина" на Околовръстното бе сред проектите в предизборната програма на кмета Йорданка Фандъкова. Докладът е внесен от главния архитект Здравко Здравков и бе обсъден от транспортната комисия в СОС. 

Пътната връзка ще се превърне в алтернатива на Цариградско и Ботевградско шосе и бул. Владимир Вазов за излизане от София в източна посока. Големият му плюс е, че от Орлов мост до Околовръстното ще се стига без нито един светофар, информира съветникът от Демократична България Симеон Ставрев във фейсбук. 

От ДБ предложихме 2 подобрения към проекта - в плана да бъде включено свързването на ул. „Подпоручик Йордан Тодоров“ с бъдещият булевард за достъп до метростанция „Софийска света гора“ и да бъде включена и пътната връзка на този булевард със село Бусманци. Тя трябва да се осъществи чрез удължение на ул. „Д-Р Иван Стаменов“ от гробищата на Бусманци до булеварда. Това свързване задължително трябва да се предвиди, тъй като ще улесни значително връзката на Бусманци с летището и ще даде възможност за бърза връзка чрез бъдеща линия на градски транспорт с метрото, обясни Ставрев. 

Докладът на арх. Здравков за "разрешаване изработването на проект на подробен устройствен план (ПУП) – Изменение на план за регулация на м. „НПЗ Искър” I, II и III част“, План за улична регулация на м. „Летищен комплекс-София“ и парцеларен план за нова пътна връзка от кръстовището на бул. „Брюксел” с ул. „Продан Таракчиев” до „Софийски околовръстен път”, райони Искър”, „Слатина” и „Кремиковци”, ще бъде разгледан на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Dobrinkr

08.07 2020 в 11:38

@Denislav... регистрирах се само за да кажа:
Много добро мнение.

Този път е изключително необходим от години.

8510

2

denislav

08.07 2020 в 00:42

Абе, мила биомаса, населяваща околните територии...

Няма ли веднъж, само веднъж, един единствен път някой да каже поне една добра дума бе...

Честно, бОли ме к*ра на кой дебелосерко са отчуждените земи, кой на кого какво е плащал.
Аз виждам един нов път, който лично на мене ще ми облекчи живота.
А вероятно и на всички вас, мила биомаса, независимо от яростното плюнчене по клавиатурките.

И съм благодарен на тия, дето са решили да го построят и на мене да ми се облекчи живота, пък било то и като страничен и даже нежелан (според вас, мила биомаса) ефект от конспирацията на... на кого всъщност бе?
Че вий, мила биомаса, нали всичко за всички знаете.

Що верно не се наредите всичките на Т2 и да отлетите на запад?
Опс, грешка, извинете - на ЗАПАД.

Белким тука останат хора, които могат поне за миг, за съвсем краааатичък миг да се зарадват на нещо ново и полезно, независимо кой го е направил.


1030

1

kolio

07.07 2020 в 13:29

Екстра - тировете ще спрат да минават през кв. Христо Ботев - даже и със знаци трябва да им се забрани. Задръстванията ще се намалят поне малко, защото е ужас...

И въобще - кой им даде акъл на големите спедиторски фирми да правят в района на летището огромни ТИР паркинги при положение, че няма нормален достъп до тези места?!

И разбира се - далеч съм от мисълта, че администрацията на Фандупка прави този булевард с мисъл за хората - най-вероятно Транспрес и другите са си платили колкото и на когото трябва.. но млъкни сърце...