Нов паркинг с 229 места до метростанция Младост 3

OFFNews 06 февруари 2023 в 14:16 2391 0

Паркинг

Снимка Архив

СОС ще гласува строителство на нов паркинг в Младост

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за изграждане на паркинг в район „Младост“ - до метростанция "Младост 3" с 229 паркоместа на заседанието си в четвъртък, съобщиха от СОС.

Предвижда се изграждането и на зарядни станции за електрически автомобили, а ползвателите на услугата „Паркирай и пътувай“ на Центъра за градска мобилност, също ще могат да използват паркинга, тъй като инвеститорът ще е задължен да осигури места по програмата.

Общинските съветници трябва да дадат мандат на кмета на София Йорданка Фандъкова да обяви публичен конкурс за строителството на етажен паркинг в района. Условията за конкурса включват учредяване на възмездно право на строеж за срок до 30 години, след което имотът остава изцяло общински, заплащане на цена за правото на строеж, определена от независим сертифициран оценител в размер на 527 400,00 лева без ДДС и срок за завършване на обекта до 24 месеца от сключване на договора за учредяване на 

Участникът трябва да притежава опит в проектирането на минимум две многофункционални жилищни сгради/паркинги през последните три години.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев коментира, че целта на програмата за изграждане на паркинги в кварталите е да се създадат алтернативи и да се освободят тротоарите и междублоковите пространства от автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови