НКЖИ продава 20 дка от бившата гара Пионер

Правят приют за кучета в излишна сграда на МВР в Ботевград

OFFNews 06 декември 2017 в 14:56 3251 0

Временен приют за безстопанствени кучета ще гради община Ботевград в сграда на МВР, която вече не е необходима на министерството. Правителството прехвърли собствеността върху терен с едноетажна сграда към него на общината. 

Кабинетът даде съгласието си Национална компания „Железопътна инфраструктура“ да продаде чрез търг с тайно наддаване недвижим имот в столичния район „Изгрев“. Теренът с площ 20 дка е част от бившата гара „Пионер“ и не се ползва от НКЖИ. Правителственото решение ще позволи извършването на разпоредителна сделка, която да донесе допълнителни приходи за компанията, съобщиха от "Дондуков" 2. 

Бившата гара "Пионер" се намира в непосредствена близост до Ловния парк и Борисовата градина. През юли, когато бе представен първият подробен устройствен план за Борисовата градина, стана ясно, че на мястото на старата гара Пионер ще се градят подземни паркинги и спортен комплекс.  

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на три имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Те се намират в столичния район „Слатина“ (2,4 дка незастроена площ), на бул. „Мадара“ №13 в Шумен (2,9 дка застроена и незастроена площ), и в землището на с. Александрово, община Шумен (сграда със застроена площ 46 кв. м). Решението ще позволи извършването на разпоредителни действия с цел реализирането на допълнителни приходи за бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!