Никой да не повтаря! Разрешиха трета поправителна сесия за учениците

OFFNews 24 септември 2020 в 12:02 3504 1

Извънредните условия, при които учениците трябваше да учат през изминалата учебна 2019/2020 година доведе до изключение по отношение на учениците със слаби годишни оценки.

Ще има трета поправителна сесия, разреши министърът на образованието Красимир Вълчев.

Заповедта му е от 17 септември и е по повод запитвания от родители, чиито деца не са положили успешно поправителните изпити за 2019/2020 година.

"С оглед мотивите, изложени в подадените молби и запитвания, и в интерес на учениците разрешавам по изключение да се организира и проведе трета поправителна сесия за учебната 2019/2020 година в срок до 12 октомври 2020 г.", пише министърът в заповедта си. Точните дати определят директорите на училищата.

Разрешението се отнася за ученици, получили слаби оценки на поправителните сесии на не повече от два учебни предмета от задължителните, избираемите учебни предмети или задължителната, задължително избираемата или професионалната подготовка.

То касае учениците от пети до дванадесети клас, които явно не са успели да наваксат пропуснатото по време на дистанционното обучение заради извънредното положение заради коронавирусната пандемия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

24.09 2020 в 13:57

Я Симеончо да им разкаже как се правят тези работи...

По случай раждането му оценките на учениците са завишени с една единица и за пръв и последен път в българската история се появява оценката „7“.
 
X

Да помогнем на украинските деца!