Няма следи от отрова в тялото на митрополит Галактион

OFFNews 30 ноември 2013 в 23:23 3257 0

Старозагорският митрополит Галактион. Снимка: Булфото
Старозагорският митрополит Галактион. Снимка: Булфото

 

Няма следи от отрова в тялото на Старозагорския митрополит Галактион, съобщиха пред БНТ източници от Правителствена болница.

Директорът на Правителствена болница Любомир Спасов заяви пред медията, че в състоянието на Галактион няма нищо тревожно.

Духовникът е приет за рутинни профилактични прегледи.

На 28 ноември Пловдивският митрополит Николай изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с който настоява да се проверят твърденията в публичното пространство, че се подготвя покушение срещу Старозагорския митрополит Галактион.

В много средства за масова информация беше изнесена информация за престъпление – извършване на покушение върху живота на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. Информацията е изнесена от г-н Константин Тренчев и г-н Христо Латинов. Същото беше споделено от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заяви в заседание на Светия Синод в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че отдавна и до него е дошла информация за опит да бъде отровен митрополит Галактион, пише в сигнала си Пловдивският митрополит Николай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!