Няма опасност за живота на хората от евакуирания блок

OFFNews 11 октомври 2016 в 08:12 4730 2

Няма опасност за живота на хората от евакуирания блок

Цялостно обследване на евакуирания снощи жилищен блок в София ще бъде направено от общинските власти, но към момента няма опасност за живота на хората. 

Сигналът за опасност беше подаден вчера преди 19.00 часа от жители на блока. Те съобщили за напукана носеща стена между етажите на жилищен блок в столичния кв. „Сердика“. Дошлите на място служители на пожарната наредиха спешна евакуация на 15-етажния блок. 

„Пряка опасност за живота на хората в момента няма”, заяви пред Нова тв архитект Влади Калинов. По думите му напукването не е в резултат на ремонт. Според него блокът не е ремонтиран от години. Очаква се днес да бъде извършена цялостна проверка на състоянието на блока. Той обясни, че хората са били евакуирани от блока, защото непосредствено след подаване на сигнала състоянието на блока не било ясно. 

Сградата не се е променила по никакъв начин през последните 1-2 години, но задължително би следвало да се направи конструктивно обследване и технически паспорт на сградата, подчерта Калинов.

Според жители на блока проблемите в блока идват от многото ремонти. "Постоянно нещо се кърти. Така е от години. Пукнатините обаче са от скоро”, споделиха жителите на блока. Те се притесняват, че ако ги евакуират няма къде да отидат.

Мира Иванова и съпругът ѝ, чийто апартамент е един от най-пострадалите, първи подават сигнал за напукването на блока. В събота през нощта се чу силен трясък. Видяхме, че плочките са се надигнали. От трясъка се спука и прозорецът, разказа Иванова пред bTV. По думите ѝ са подали сигнал в „Гражданска защита” още в неделя, но са им казали да се обадят в работно време.

Не мога да кажа дали е заради бутната носеща стена. Не знам дали от такъв ремонт е проблемът, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

2

Шопа

11.10 2016 в 10:30

„Гражданска защита”, но са им казали да се обадят в работно време.

Това казва всичко за тикво-институциите
 
X

Да помогнем на украинските деца!