Няма нужда да се вдигат цените на билетите за влак, заяви транспортният министър

OFFNews 30 май 2022 в 09:21 1313 1

Николай Събев

Засега данните показват, че не е нужно да повишаваме цената на влаковите билети, заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев в интервю за bTV.

Обещахме пред българите, че ще повишим цената на билета едва тогава, когато си струва те да платят за по-добро качество, каза Събев.

Министърът на транспорта увери, че правителството ще продължи да работи за това железницата да се превърне в „гръбнака на обществения транспорт“, което значително да намали транспортните разходи на хората и фирмите.

Заложеният срок до лятото на 2026 г. е напълно реалистичен за доставката и въвеждането в експлоатация на новите двуетажни влакове, част от средствата за които са заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, коментира още той.

По темата за придвижването на украинските бежанци от Черноморието до вътрешността на страната, министърът на транспорта увери, че е подготвена организацията по неговото осъществяване.

Министър Събев отрече проверките срещу фирми на превозвачи да са свързани с тяхното участие в протестни демонстрации срещу високите цени на горивата, които се проведоха на няколко пъти в София и други големи градове на страната. „Забелязахме, че има концентрация на пазар и започнахме комплексни проверки“, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

1

Октим

30.05 2022 в 13:46

Само това оставаше да вдигнете цените за помията, която предлагате на хората. Дори и първата ви класа във влаковете отговаря на 101-вата в Бангладеш ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!