Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси

OFFNews 03 декември 2016 в 16:07 3720 3

Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси

Снимка МВР

Престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси, е разбита при специализирана полицейска акция на антимафиотите в Стара Загора. Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР.

В акцията, проведена на 2 декември на територията на Стара Загора, освен служителите на ТСБОП-Стара Загора, са участвали и сили от териториалните сектори в Пловдив, Сливен и Хасково, служители от ОДМВР-Стара Загора и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

В хода на процесуално-следствените действия са проверени седем адреса. Оттам са иззети 16 пистолета, 8 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген, взривно вещество, 806 патрона, около 30 гилзи, 7 пълнители и шест кутии барут. Установени са още 77 капсул-детонатори, два снаряда, огнепроводен шнур, взриватели за гранатомет и за гранати, 242 капсули за възпламеняване и 103 сигнални ракети.

Задържани са петима мъже – Д.М./69г./, Т.И./63г./, Д.А./43г./, Т.Т./53г./ и Д.Б./63г./. Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Двама от заловените са действащи служители на оръжейна фирма. От цялата престъпна група, само един е известен на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно производство, съхранение и продажба на боеприпаси /чл. 321, във вр. С чл. 337 и чл. 339 от НК/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков