Не забравяйте чадърите, студен вятър ще свали температурите следобед

OFFNews 28 февруари 2020 в 06:39 1643 0

Днес от запад облачността ще продължи да се увеличава и ще бъде значителна. Около обяд в Западна България ще завали дъжд, които в следобедните и вечерните часове в планинските райони и Предбалкана ще премине в сняг, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад, да се усилва и с него ще започне ново понижение на температурите. В Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще бъде от юг-югозапад, вечерта и там ще завали дъжд. Към 14 часа температурите ще бъдат предимно между 8° и 13°, но със северозападния вятър ще започнат бързо да се понижават. През нощта срещу събота ще духа силен северозападен вятър, а от запад валежите ще започнат да спират.

В планините ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Ще е облачно, в масивите от Западна България ще вали сняг, а привечер в Странджа и Сакар ще завали дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - минус 5°.

По Черноморието ще духd слаб до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Ще е предимно слънчево, но след обяд отново ще се заоблачи и до вечерта ще завали дъжд. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови