Не компютри, а компоти: предизвикал ли е синът на Костадинов групов бой в училище за лева срещу еврото

Ако отговорът е ДА, там дори не са го разбрали. Не е била разпространявана и подписка за референдум на територията на училището, в което учи - пишат от МОН в отговор на въпроси от OFFNews

Александра Маркарян 01 февруари 2023 в 08:00 11738 9

Костадин Костадинов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Костадин Костадинов

"Не били компютри, а компоти." Така накратко може да се опише случката със сина на Костадин Костадинов, разказана от баща му в неделя и сравнена с отговора, който OFFNews получи на въпросите си, отправени към Министерството на образованието и науката по този повод.

На 29.01. лидерът на "Възраждане" и депутат написа във Фейсбук, че пълнолетният му син е събирал подписи за провеждане на референдум за запазване на лева от ученици в училището, където учи. Момче, което Костадинов нарича "бабаитът на съответния клас" и "начинаещ евроатлантик", скъсало бланка за подписката с репликата: "Ето какво мисля за вашата подписка".

"Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора - или да отиде и да разпечата за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски:) - писа Костадин Костадинов. - Любителят на еврото отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите:) Тръгвайки си разгневен, той заплашва да се върне и да отмъсти. След малко се връща с още няколко момчета, но и синът ми е с неговите приятели, като последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото:) След като повежда в резултата с 2:0 в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра:)

...

Има моменти, в които много се гордея с децата си, и този е точно един от тях:) Защото, докато синът ми разказваше историята, дъщеря ми, която е на 11 години, през цялото време се тюхкаше, че е малка, и не може да събира подписи и тя:)."

Потресена, същата вечер Кремена Кунева от "Демократична България" реагира с думите, че ще сезира МОН и Комисията по образование към Народното събрание, защото депутат си позволява "да провокира и да адмирира насилието на деца в училище". На следващия ден остра реакция дойде и от народния представител от ДБ Елисавета Белобрадова.

Във връзка със случая вчера OFFNews се обърна към МОН с въпроси. Попитахме: допустимо ли е събирането на подписи в училище, макар и от пълнолетни ученици, в подкрепа на политическо искане за провеждане на референдум и ако не, какво ще последва за сина на Костадинов; вярно ли е, че синът на депутата е предизвикал бой с други ученици и ако да, какви последствия е понесъл или ще понесе за поведението си?

Отговорът от министерството гласи следното:

"Проверка на РУО - Варна установи, че подписка срещу въвеждане на еврото не се разпространява на територията на училището, в което учи Тодор Костадинов. Учениците, включително и Костадинов, твърдят, че инициативата се разпространява извън училище.

Няма информация за физически сблъсък между ученици. И в този случай не е необходимо налагане на наказание. Директорът на училището е извикал Тодор Костадинов на разговор, в който му е обърнато специално внимание, че законът не допуска в училище да се налагат идеологически доктрини и е забранена политическа и партийна дейност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

9

ob1

01.02 2023 в 17:51

Катилчета?!? Синчето е 50кила с мокри гащи, какъв катил е това? Келеш някакъв..

2073

8

Johnny B Goode

01.02 2023 в 16:32

Копейката е "wannabe" във всичко - той да е голямата работа, синът му да е бабаит.
А иначе са си дребни махленски катилчета.

2805

7

Едър Вредител

01.02 2023 в 15:12

Тоя разказ на Копейчицата мяза на Конашенковите хвалби дето изтрепаха Хаймърсите,Танковете и какво ли не 5 месеца преди да са стъпили в украйна. Ма кво да каже те у Кремъл така ги учат

10212

6

Човека

01.02 2023 в 13:48

Вчера в новините кадър на мон обясняваше на дълго защо не налагали наказания на учениците вече. Защото нямало смисъл, каза.
Пълно е с неадекватни и в образованието. Поредния чиновнически бастион на кадруващите калинки.

-529

5

6екеr4о

01.02 2023 в 11:00

Правилата за преценка на кремълската пропаганда важат с още по-голяма сила за мрънкЯнето на Костя К. Не е важно какво твърди, най-вероятно лъготи, а много важното е какво отрича, там е заровено кучето!
Костя е с лИлави джуки, сигурен признак за произход, на синчето също няма да му е лесен живота...

625

4

1215

01.02 2023 в 10:48

МОН намирисва на гнилоч.Удобно изявление са направили.

22548

3

dolivo

01.02 2023 в 10:30

Коцето лъжлив, нагласил един разказ с алтернативна реалност във ФБ, и сички му се вързахте.

Първото, което трябва да се прави с неговите брътвежи, е фактическа проверка.

345

2

Джендо Джедев

01.02 2023 в 09:37

Хаха, по бравадото на Костя Копейкин дори и най-неопитният стажант-психиатър може да му постави абсолютно точна диагноза. :D

14048

1

voododoll

01.02 2023 в 08:10

На МОН не им се занимава и отговарят в стил “Ае брат, ни мъ занимаай, ве!”

Лъжат за пореден път!
 
X

Да помогнем на украинските деца!