Назначават 100 безработни за аварийни дейности в бедстващите села в Карловско

OFFNews 08 септември 2022 в 16:40 1157 0

МТСП

Снимка Архив

Ще бъдат назначени за три месеца

Аварийни групи за преодоляване на последствията в пострадалите от наводненията населени места в община Карлово ще бъдат създадени с финансиране от държавния бюджет.

В тях за период от 3 месеца ще бъдат назначени общо 100 безработни от най-пострадалите села Богдан, Слатина, Каравелово и Войнягово, съобщиха от Агенцията по заетостта. 

В по-малко засегнатите от наводнението село Розино и село Христо Даново също ще бъдат наети безработни за извършване на аварийни дейности. Първоначално те ще се включат в почистването и възстановяването на щетите в своите населени места, а впоследствие ще окажат подкрепа и на хората в другите селища, за което ще им бъде осигурен транспорт от община Карлово.

Работните места са утвърдени от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, съгласувано с министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, по предложение на кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Наетите в аварийни дейности ще подпомагат хората от пострадалия регион чрез различни дейности за отводняване и разчистване на техните домове, както и с неквалифицирана работа за отстраняване на нанесените щети по общинската инфраструктура.

Чрез аварийните групи ще се обединят усилията и възможностите на държавната, местната власт и населението за преодоляване на последствията от проливните дъждове. Ще бъдат подпомогнати семействата и местната общност и ще се осигурят трудови доходи на безработни, наети в обществено значими дейности по преодоляване на бедственото положение в община Карлово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков