Нападнатата преди месец в Благоевград жена: Живея в страх, поръчителят е на свобода

OFFNews 09 ноември 2023 в 10:00 1664 1

Стефка Терзийска

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Стефка Терзийска

Живея в страх, защото поръчителят е на свобода. Това заяви Стефка Терзийска, която беше зверски пребита с метален прът в центъра на Благоевград в началото на октомври, пред Нова ТВ.

Тя е с тежки наранявания. При нападението губи и зрението си на едното око. Жената вече е изписана, но се страхува за живота си, въпреки че извършителят е в ареста. Според нея поръчител на побоя е бившият ѝ мъж, който многократно я е заплашвал.

"По-добре съм. Любовта на близките ми е най-доброто лекарство. Физически обаче съм в начален етап на възстановяване. Дори самите разкъсвания не са зараснали напълно", разказа тя.

Терзийска обясни, че се страхува, защото поръчителят не е задържан. Жената разказа, че последната заплаха от негова страна е била през септември и то пред свидетели. Седмица-две обаче имало "затишие", а после дошло нападението.

"Не съм допускала, че може да се случи подобно зверство. Надявам се, че случаят няма да бъде потулен", допълни Стефка Терзийска.

Тя разказа, че има болки в главата и краката. Зрението на едното око е безвъзвратно загубено. 

По думите ѝ на извършителя е повдигнато обвинение за опит за убийство. 

"Не мога да бъде сигурна, че той - поръчителят, утре няма да реши да довърши започнатото. Живеем в страх. Нямаме никаква информация по разследването", добави пострадалата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика