НАП засече куп нарушители на събора в Рожен

OFFNews 17 юли 2023 в 16:56 4748 3

Събора в Рожен

Снимка БГНЕС

Рожен 2023

Данъчни инспектори са установили множество нарушения в търговските обкети на събора в Рожен миналия уикенд, съобщиха от приходната агенция.

За два дни данъчните са инспектирали над 22 временни заведения и магазинчета, като в половината от тях са установени общо 17 нарушения, за което са съставени актове. Те са предимно за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са констатирали повече от едно нарушение.

Служителите на НАП са извършили явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. "таен клиент".

„Главният фокус на НАП при проверките както по време на събора в Рожен, така и по морските ни курорти, е коректното отчитане на приходите от продажби на стоки и услуги в търговските обекти. Неведнъж сме се обръщали към потребителите със съвет да изискват своя касов бон, тъй като по този начин те осъществяват граждански контрол върху отчитането на приходите, стават гарант за лоялна конкуренция и защитават потребителските си права“, коментира Румен Спецов, изпълнителен директор на НАП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

18.07 2023 в 07:52

дааа, Патреот не обича да плаща местни данъци и такси

Ваксинирани антиваксъри

Бизнесмени на държавна субсидия

Обидчиви инак като ощипани моми

345

2

Джендо Джедев

17.07 2023 в 18:15

Ай ся! Важното е да се веят байраци и шаяци и да пада парица. Това е то да си патриот! Това, че си одрал на сънародниците си кожата с високи цени и че си измамил с неплащане на данъци страната, в която се кълнеш, си е чиста проба човещинка, не е въпрос на патриотизъм.

12021

1

bls

17.07 2023 в 17:19

Не може да бъде. Това е прецедент в историята - капанчета и дребни магазинчета тип тезгях да не издават касов бон. Такова нещо не се е случвало никога. На всеки селски събор и на всеки манастир, около който са се оформили малки капълъ каршийки навсякъде плащам с карта и всички ми издават и касов бон, че и фактури за 2,30 лв. покупка.

Страшна новина.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки