НАП хвана пратка с 21 тона яйчен жълтък със съмнителен произход

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2017 в 12:13 1183 0

Служители на Националната агенция по приходите (НАП) хванаха пратка с 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат. При проверка на товарния камион, превозващ стоката, агентите на Агенцията установили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка. 

Фискалните агенти са пломбирали камиона и са сигнализирали служители на Българската агенция по безопасност на храните чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, съобщават от пресцентъра на НАП. Заради липсата на сертификат, здравните инспектори са наложили възбрана на стоката.

Въпреки, че яйчният жълтък не попада в Списъка на стоки с висок фискален риск, звеното за фискален контрол в НАП следи движението на тази стока на територията на страната след оповестяването на случаи на заразени яйца в търговската мрежа в Западна Европа.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 201 000 проверки на транспортни средства, като на близо 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1100 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови