Най-четените текстове в OFFNews през 2013 г.

Николаос-Теодорос Цитиридис 28 декември 2013 в 08:33 5261 3

Най-четените текстове в OFFNews през 2013г
Най-четените текстове в OFFNews през 2013г

В годината на протести, оставки и междунардони скандали таблицата на OFFNews за най-четените текстове през 2013 г. не се различава много от обществения дневен ред.

На първо място в най-четените материали на OFFNews се нарежда текстът на нашия главен редактор Владимир Йончев "БСП загуби битката за "Цариградско шосе". Статията беше написана след митинга на БСП и ДПС, подкрепен с платена любов. Опитвайки се да надминат протестиращите през лятото, управляващите направиха митинг в своя чест на "Цариградско шосе", който дори не успя да се доближи до размерите на протеста #ДАНСWithme през ляотото. Въпреки този очевиден факт, от сцената на Орлов мост Лютви Местан благодари на стотиците хиляди, които били дошли да подкрепят ДПС и БСП.

Второто място нашите читатели са отредили на текста (по-важна е снимката) "Когато Лютви Местан беше Владимир Зидаров от СДС..." - материал посветен на снимка от 90-те години на сегашния лидер на ДПС Лютви Местан, тогавашен член на СДС под името Владимир Зидаров. Снимката бързо обиколи социалните мрежи и припомни на обществото за пореден път вече емблематичната целувка поднесена с извинение за възродителния процес между Сергей Станишев и Местан на споменатия митинг.

Трето място заема текстът "20-годишно момиче събира пари за лечение, докато се грижи за братчето си", в който ви разказахме за Виктория, която има нейната нужда от поредица операции за възстановяване на черепа и поставяне на протеза на окото, но същевременно се грижи сама за болното си братче. Само за няколко часа текстът беше споделен десетки хиляди пъти в социалните мрежи, а по сметката на момичето постъпиха над 100 000 лева за дни.

На четвърто място в класацията за най-четени текстове се нарежда новоизлюпеният политик Николай Бареков, но не с някоя предизборна програма, копирана от нашата анкета, а благодарение на текста "Заляха с лайна Бареков".

Първата половината на класацията завършва с "Полицията мачка студентите" от 12 ноември. Тази дата може да остане в историята на протестите #ДАНСWithMe като един от най-напрегнатите дни.

Шестото място е з материала, предизвикал множество спорове - "Две добри думи за българската полиция", написан след протеста по време на "вечерта на белия автобус". В нощта на 23 за 24 юли депутати и министри се оказаха в капан, след като парламентът беше обграден от протестиращи, а единственият изход се оказа един несполучлив план за измъкване с автобус. Вечерта беше белязана от полицейско насилие и тежки сблъсъци между протестиращи и органи на реда.

На седмо място са протестиращите студентите с текста "Вижте очите на полицаите, докато студентите пеят "Хубава си моя горо". Видеото показва един от протестите, организиран от Ранобудните студенти.

Осмата позиция заемат (но не гордо) трима души - Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов с текста "Стенограма на подслушан разговор между Бойко, Миро и Кокинов", в който могат да се чуят скандалните записи направени през пролетта и разклатили още повече позициите на ГЕРБ.

Деветата е за текста-каталог - "Какво притежава империята ТИМ", който представлява списък на всички дружества, които притежава групировката ТИМ, разпространен от ПП "Зелените".

На последно място, но не и по важност, се нарежда текстът от емблематичната нощ на белия автобус под заглавие "ИЗВЪНРЕДНО: Бой пред парламента".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!