Нахлува студен въздух, бурен вятър в планините

OFFNews 12 февруари 2020 в 06:18 1524 0

Снимка Pixabay

Днес от север на юг облачността ще се разкъсва и валежите от дъжд и сняг ще спират, най-късно това ще се случи в крайните южни райони.

Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 6° и 13°, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за 12 февруари.

В София минималната ще е 1, максималната - 6 градуса.

Най-топло ще е в Сандански, където максималната температура ще достигне 13 градуса.

В планините ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови