Награждават лекар на годината, докторите празнуват

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2017 в 08:21 4254 0

Доц. Николай Янев

На официална церемония днес в зала EFE на хотел Маринела ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз - Лекар на годината. 

Събитието се провежда за седма поредна година в Деня на българския лекар – 19 Октомври, на който се чества и празника на Св. Иван Рилски – покровител на медиците. Лекар на годината е най-престижното медицинско отличие у нас, а зад избора на наградените в различните категории, стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна. Тази година двадесет и осемте лекарски колегии от страната са отличили за награждаване свои колеги в седем основни категории, сред които: млад лекар, принос за развитие на иновативната медицина, Доайен в медицината и голямата награда - Лекар на годината 2017, съобщиха от БЛС. 

Номиниран за Лекар на годината 2017 е доц. Николай Янев. Той е лицево-челюстен хирург, който е познат с работата си както у нас, така и във Великобритания. Тази година, доц. Янев извърши уникална оперативна интервенция в „Пирогов“. Той направи операция на тумор на челюстта с хемифация томия. За осъществаването на тази операция бяха съчетани върховни технологии от различни европейски държави. Освен прилагането на високи технологии, в тази изключително сложна интервенция е приложен още един основен принцип на медицината на бъдещето, а именно интердисциплинарния подход, чрез съчетаване на екипи от различни специалности.

На събитието са потвърдили присъствието си председателят на здравната комисия в парламента – д-р Даниела Дариткова, Министърът на здравеопазването – проф. Николай Петров, управителят на НЗОК – проф. Камен Плочев, зам. кметът на София по здравеопазване Дончо Барбалов, управители на най-големите университетски болници в страната и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови