Над 500 участници в 7-мото издание на „Байк и рън за Чепън’2018” (снимки)

OFFNews 01 май 2018 в 16:50 2770 0

С отлични атмосферни условия, безупречна организация и атрактивна културна и туристическа програма ще бъде запомнено 7-мото поредно издание на „Байк и рън за Чепън“. Слънчевото време в априлската събота, свободният спортсменски дух на състезателите и величието на Чепън планина за пореден път сътвориха един истински спортен празник.

Над 500 участници премериха сили в няколко категории, разпределени по дистанции (42 км и 21 км), професионална амбиция (Хоби и XCM), възраст и пол (мъже, жени, младежи, девойки, старша възраст и деца (3-5 г., 6-8 г., 12 -19 г.). Благодарение на отлично организираното времеизмерване, участниците в XCM крос-кънтри категорията вече трупаха точки и за годишното класиране на Българските колоездачни серии.

Клуб Велораптор - с цели 6 участника, доминираше при състезателите и излъчи победители в 3 категории. Детайлното класиране е достъпно он-лайн на chepan.stenata.com/results.

През 2018 г. бе отчетен любопитен ръст на състезаващите се на дългата дистанция 42 км спрямо миналата година, което е доказателство за все по-добрата подготовка и хъс, с които бегачите и колоездачите застават на старт. За радост на организаторите от Община Драгоман и магазини „Стената“. родителите и усмихнатите аниматори от Детска занималня Active Kids и броят на децата също бе рекорден спрямо всички досегашни издания – близо 80 малчугани доказаха на какво са способни в две дистанции – на и около площада в Община Драгоман, преди да опитат и импровизираната въжена градина.

Всички участници трябваше да превземат, независимо от категорията, високия 1208 м първенец на Чепън планина, Петров кръст . Някои се поспряха на върха, за снимка или за да се насладят на изключителната панорамна гледка, други преминаха покрай оброчния кръст на педали. Тук беше и първата цедка, като двама от победителите – Лъчезар Ангелов (мъже, Елит+, дистанция 42 км XCM) и Алекс Иванов (младежи, 21 км XCM) се движеха плътно в пакет, а секунди след тях върха достигна и Теодор Петров (победител в категорията 21 км Хоби).

Организаторите изказват своите най-сърдечни благодарности за безупречното времеизмерване на Race Тiming BG, за вкусните енергийни барчета на Roo’bar и живителната вода на Минерална вода „Банкя“, които състезателите получаваха на три подкрепителни пунктa и, разбира се, на предоставилите атрактивни награди за победителите – Scott Bulgaria, Sport Depot и Bike Center. Последните бяха на разположение и с колела под наем и велосервиз в две точки, с което участниците с проблеми с изправността имаха възможност да завършат пълноценно в надпреварата.

За гостите на града, дошли да се насладят на хубавата природа и да наблюдават благородната надпревара, организаторите от общината приготвиха специална програма и различни изненади, с които да поддържат настроението – голяма музикална сцена с фолклорни изпълнения, рок група, документални филми за град Драгоман в Туристически информационен център и изненадата на кмета Андрей Иванов – тур до реставрирания Неделнишки манастир.

„Доволни сме, че за поредна година посрещаме толкова много участници. За нас е от първостепенно значение във всяко следващо издание да нанасяме съществени подобрения в организацията и програмата на събитието. Радваме се, че състезателите го отчитат и споделят с нас хубавите емоции. През 2019 г. ни очакват и някои по-значителни промени в трасето, които ще направят предизвикателството още по-голямо и ще дадат възможност на вече преминалите досегашния маршрут да се насладят на нови гледки и технически изпитания, като заедно с това намалим значително и екологичния отпечатък“, сподели г-н Любомир Попйорданов, идеен инициатор и организатор от магазини „Стената“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови