Над 4 млн. лв. щети от бедствието само в община Бургас

ОFFNews 26 октомври 2017 в 16:24 2191 0

Снимка община Бургас

По първоначални изчисления щетите след бедствието в Бургас възлизат на над четири милиона лева, съобщи кметът та града Димитър Николов, цитиран от пресслужбата на община Бургас.

"Повече от половината са нужни за неотложни възстановителни дейности, тъй като са увредени или напълно разрушени междуселищни и вътрешни улици, мостове и други пътни съоръжения", каза той. 

"Пострадахме зле, но няма екологична опасност за населението", заяви той.

Обособена е временна площадка, където ще се събират отпадъците, причинени от бедствието в Братово, тъй като пътят до основното депо на града се възстановява. 

В нощта срещу 25 октомври водата заля и пречиствателната станция в квартал "Горно Езерово". Един от операторите е трябвало да се измъква през прозореца, тъй като не е можел да отвори вратата на помещението, в което е дежурял. Впрегнати са много хора, техника и усилия, за да може скоро тя да заработи отново на пълни обороти, казва Николов.

"На най-пострадалите семейства ще помогнем с предоставяне на строителни материали за ремонт на домовете им, а при доказана повреда на битова техника заради бедствието ще им бъде закупена нова", допълва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови